ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
BULUNDUĞUMUZ YOL | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
BULUNDUĞUMUZ YOL

ŞİZOFRENİ CUMHURİYETİ 2

Yazılarımızı dikkatli okuyan yoldaşlarımız,daha önceden aktardığımız TROÇKİ tarih tezini hatırlayacaklardır.Mamafih biz, bu kez de, TROÇKİ’yi hatırlatarak başlayalım derim.

“” Tarih, eşitsiz ve bileşik gelişme yasasına doğru hareket eder.””

Bu önermeyi, dilimiz döndüğünce anlatacağız . TABİ Kİ düşünüp, taşınmak isteyenlere.

 ŞEYHİNİN şıhının , namazının ,niyazının ardında duranlar ,lütfen   bu cümlelerimizi okumasınlar .

Yine de kendileri bilir tabiî ki.

 

“” TARİH “” dediğimiz olguyu , SANILANIN , DÜŞÜNÜLENİN aksine , önceden belirlenmiş sert aşamaların ardarda dizilişi ( meydana gelişi) biçiminde anlayamayız, anlatamayız…

BUNA tarihçiliğin evrimci anlayışı denir ve günümüzde  artık hükmü geçmemektedir.

ESKİ zamanları anlamamızda hayli HATA yapmamıza da neden olmaktadır. Birazdan bu hatalarla ilgili olarak , önemli ipuçları getireceğiz huzurunuza.   

Şimdi bu anlayışın NİCE kabahatli anlatımlarından birini,kulağından ÇEKE ÇEKE huzurunuza getirelim.Böylelikle ,GÖREREK  anlamanın yüksekliğini, değerini daha iyi kavrayalım.

Kitabın adı:

2. AbdülHamit

Eserleri, hizmetleri.

Yazan: Aydın ALTAY

1940 Van doğumlu.

Erzurum Atatürk Üni. Ziraat fakültesi mezunu.

Şimdi bu pek “” değerli” yazarın eserinden kimi alıntılar aktaralım ki,AHMAKÇI tarih anlyışının yani demincek “” evrimci tarih anlayışı ” olarak   cümleleştirdiğimiz kavramın, ne denli KALE arkası taraftar anlayışı boyutlarına giderek,DİN adına/ tassup adına / moronluk adına / , nasıl  gerçeğe karşı KÖRLEŞTİRİLEBİLDİĞİNİ, sıkıca görelim.

Sy:13 “” Osmanlı bir İslam devletidir””.

Koca koca tarihçiler ; UZUNÇARŞILI, KÖPRÜLÜ,İNALCIK,KARPAT,ORTAYLI gibi “ adamlar” , yıllardır Osmanlının bir İslam devleti olup olmadığını tartışırlar.

(( Ya da “” din” devleti de diyebiliriz. Benim eklemem, yazar adına ))

Ortada netleşmiş bir tavır yoktur zira OSMANLI, rüzgarın estiği yana göre,DİN dahil her çeşit unsuru , devletin, kendine göre  uygun gördüğü menfaati için kullanagelmiştir.

TARİH , böylesine bir birikimin üstünde dururken , SIRF bir dini , 2. ABDÜLHAMİT üzerinden parlatmak, propagandasını yapmak için , GERÇEĞİ eğip bükmek,ötesini berisini mıncıklamak için , anca ruhsal bir DAVRANIŞ bozukluğu içinde, KALE arkası İSLAM amigosu olmak gerekir .

İSLAMİYET uğruna, bay aydın talay(!), Osmanlıyı , hemencecik DİN devleti yapıverdi, çıktı işin içinden.

Devam eden 14,15,16 ve 17. sayfaları okuyan ise, şayet biraz TARİHTEN haberdar değilse, OSMANLIYI , göklerden hususî bir görev talimatıyla inen  NÛR / AYDINLIK,IŞIK , adeta islamın kuranının “ sözünü” ettiği , CENNET yurdu kurucusu , zamanın EFENDİSİ “” TOKİSİ “”  ve hatta  DÜNYANIN HAKİMİ , kimbilir belkide CEO'SU falan zannecek..

BUNUNLA da kalmaz bay aydın talay!

MEĞER Allahın yasalarına göre OSMANLI PADİŞAHLARI, yazar için   , görünmeyen parlementosu( cemahiriyesi- kurultayı), cihad denilen ruhu çerçevesinde İŞYAPAN , yaradılış olarak , adeta dinin allahıyla insan arasında bir VARLIK sevyesinde , İNSANÖTESİ birileri İMİŞ...

OSMANLI((*)),uzun süre kayıt altına almamıştır devlet mekanizmasını.HER nedense...

 

Dolayısıyla , bugün , YAZARIN pek bir köpürterek anlattığı “”Osmanlıyı ” gerçekte ,”” Arzu etselerdi , asyadaki topraklarında kalırlardı ama onlar , ata topraklarında kalmamış, diyarı küffara ( hayali düşman üretmekde birebiriz,üstümüze yoktur evel Allah )  NİZAMI ALEM vermek için , adalet vermek için, eşitlik vermek için yollara düşüp, teee( belkide taaaaa )) VİYANA önlerine kadar gitmişlerdir ; nedir ki KELİMULLAH’ı (( yani İSLAM dinini )) alemde bir tane yapmak üzere kendilerine vazife edinmiş , nurlu ve hayırlı insanlardı “ diyerek , sıra dışı / gerçek dışı / tarihin acımasız ileri hamlesini , sırf bir DİN uğruna çarpıtıp, gerçeği hiç de olmadığı şekliyle kulaklara,gözlere sokarak, yüzyıllardır topraklarımızda egemen olan AKIL(sızlık) ANLAMA sakatlığına , bir kepçe de koymaktan çekinmemektedir.

İSLAM dini uğruna , 2. ABDÜLHAMİT DE , Osmanlı gerçekleri de , kavimler göçü nüfus hareketleri de güme gittiiii.

HABERİNİZ olsun…

(( *))http://www.academia.edu/2628102/B%C4%B0ZANS_KAYNAKLARININ_T%C3%9CRK_TAR%C4%B0H%C4%B0_A%C3%87ISINDAN_%C3%96NEM%C4%B0 )))

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
12. BÖLÜM

Tarih : 19.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA