ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
PAMUK PRENSES VEEE | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
PAMUK PRENSES VEEE

YEPYENİ CÜCELER

 

Bir önceki ŞİZOFRENİ CUMHURİYETİ yazımızda, sıkça vurguladığımız , 2. Abdülhamit kitabının YAZARI(!) aydın talayın marifetleri, dünyayı giderek Osmanlı padişahlarının cennet mekan haline gelmek zorunda olan bir gezegen olarak tarifiyle , tadına doyulmaz bir sakalet örneği haline getirerek devam etmektedir.ÖYLE bir devamdır ki, her bir padişah , her nasılsa maddeyi, yoktan varedecek kadar üstün niteliklere sahip düzeyinde ,sayfalarda gezinmektedir.

Ve bu şahıs, mühendisdir de üstelik.

AMA her nedense , göklerde adeta uçurduğu , insanüstü padişahlardan 1. Murat( hüdavendigar lakaplı ), 1. Kosova savaşından sonra , harp meydanında ele geçirilen yaralı bir SIRP askeri tarafından , hançerlenerek öldürülünce, yazarın tüm  İNCİLERİ SIRMALARI bir anda berhava olur.

  1. Murat,aniden normal insan halindedir.

NE biçim padişah bu diyesimiz gelir,  YAZARA bakarak düşünürsek eğer.

KISACA : hristiyan Avrupa ülkeleri , doğuya doğru aktıkça , kötü ve pis gâvur , bizimkiler batıya akarsa, “” adalet ,eşitlik, nizamı alem””. SANKİ iyilik,güzellik yalnızca BİZE ait. BİZİMKİLER haricinde herkes KÖTÜ ve en iyi ihtimalle vergi vererek , canları bağışlanacak gafiller.

 AKSİ halde  …

( Müslüman Araplar buna CİZYE derler, utanman da eşitlikten söz ederler Müslümanlık adına. İşgal ETTİKLERİ topraklardaki gayrı müslümler ya Müslüman olacaklardır ya da CİZYE vergisine tabi tutulacaklardır. SONRA da başka dinlerden de aynını yapan olursa,onlar tut  ti furitti yani))  

BU duruma vurgu yapmaktaki amacım, mevcut İKTİDARIN kale arkası taraftar topluluğunun ,NASIL BİR “”DÜŞÜNME anlama kavrama ve anlatma “”  GÜCÜNE (!! ** && )) sahip olduğunu  , en ince ayrıntısına kadar görebilmemiz açısındandır.

BU hastalıklı BİR durumdur ve  çok iyi anlamak zorundayız:

 Hiçbir iktidar taraftrının , İKTİDARIN yani RTE’nin YANLIŞ yapabileceği noktasını düşünmek istemediğini ve buna severek KOŞULLANDIĞINI / ŞARTLANDIĞINI , zihnen nasıl gerçekleştirdiğini BULMAK zorundayız.

HESAPTA TÜRK milliyetçiliğinin kal’ası olan MHP ve içindeki AST ÜST sıkı disiplinine rağmen, orda bile , halen tastamam üç adet GENEL BAŞKAN adayı var.

AMA akepede , en ufak bir “ Yav bir yerlerde yanlış yapmış olmayalım” demeyi aklına bile getiren olmadığına , HAYATIMI ortaya koyarak, iddiaya girerim.

İŞTE , terör mücadelesinden de ÖTE bu zihniyetle mücadele etmek zorundayız.

Dünyamızda HER DÖNEM, birileri bir yerleri işgâl edip, sömürmüştür.Bu zûlme,, zamanın havasına,suyuna göre de KULPLAR takılmış, makûl gösterilmek istenmiştir.

Meselâ MARKS, ingilizin hindistanı uzun süre işgaline olumlu bakmış, bu sayede, oralara uygarlık götürüldüğünü ileri sürmüştür.

BU KULPLARIN , bahanelerin en vazgeçilmezi ise her zaman DİN olmuştur.

ŞİMDİ bu noktada , maalesef tekrardan 2. Abdülhamit kitabının yazarına dönmek durumundayız.

AKTARACAĞIM bölümü, tamamen kendi yorumumla cümleleştireceğim…Bire bir aktarma değil yani…

 MEĞERSE Osmanlılar , asyada bir yerlerde yaşarlarken canları çok sıkılmış.Rüyalarına giren bir hacı baba, onlara  anadolunun,balkanların,hatta doğu avrupanın son derece kötü yönetildiğini , kanın su gibi aktığını,insan haklarının çiğnendiğini ,buna birilerinin DUR demesi gerektiğini ısrarla bildirince , “” bizimkiler de” dayanamamış, “Hadi bakalım biz de göçer gideriz,oralara ALLAH adına nizam veririz””  deyip, yollara düşmüşleeerr zaaar…

Neresinden tutsak , çürük kumaş gibi yırtılıp, zemini kirletecek.

Ahmet Şimşirligil’in bugünlerde çıkan bilmem kaç ciltlik “”KAYI aşireti”” çalışmasını incelememiş olmakla birlikte, önyargısız olmaya gayret ederek, ŞİMŞİRGİL’in , KAYI hakkında bu kadar cilt yazacak ne bulduğunu merak ediyorum.UMARIM Mustafa Aaaa tipi tarihçilik yapmamıştır ki KAYI ile alakalı KAYNAK olarak ne kullanmış olabilir, gerçekten merak ediyorum.

MAMAFİH siz, lütfen aşağıdaki adres çubuğunu tıklayın , kendiniz karar verin ŞİMŞİRGİL’in  ne denli tarihçi olduğuna…

www.ahmetsimsirgil.com

Ha ben ne mi düşünüyorum ŞİMŞİRGİL hakkında!

DEMEKKİ kimi “ tarihçilere” tarihçi denmesi için , adlarının önünde tarih profösörü ibaresinin olması yeterli olmuyor.

“ Ama bu senin fikrin Hüseyin SUNGUR”…

“HAYIR benim fikrim değil bilader. TARİHÇİ ile tribün amigosu arasında fark vardır.TARİHÇİ , kimi anlatırsa anlatsın, KONUYA tarafsız bakar. Bu Osmanlı olur,Selçuklu olur, karolenj olur, Cengiz han olur. HİÇ fark etmez.AMA sen kalkıp, tarih diye , bir hanedanın şakşakçılığını yaparsan, anlattığın tarih , bana göre 1001 gece masallarından başkaca bir halta benzemez.””

İŞTE bu , topraklarımızda , son 20 yılda filizlenen YENİ SAĞ ırkçı ve faşist anlayışın, tarihçi izdüşümüdür.

SADECE onlar bilir ve anlar.

SADECE onlar sever ve korur.

DIŞINDAKİ tüm unsurlar ,tuuu kakadıııır.

İŞTE o yüzden , bu adamların beyinlerinin dibindeki çökeltiyi çok iyi anlamamız gerekir diye , ikide bir de yırtınıp duruyorum.

İŞTE bu HACI BABA’nın nasihatlerine uyan “”bizimkiler”  de , vakit geçirmeden yollara düşmüşler.ASLINDA isteselermiş , yaşamakta oldukları yerde , pekalâ huzur içinde , mutlu bir yaşam sürmeye devam edebilirlermiş.

Eeee rahat batar diye buna denir herhalde.

SADECE rahat mı batıyordu!

YAZARA göre bu anlam çıkmakla birlikte , bilimsel doğruların hiç birisi gündeme alınmıyor…

YANİ Moğol istilaları, ekonomik olarak büyük hayvan sürüleri için,  sağlıklı ve yeterli  OTLAK bulmak zorunluluğu.Bunun ötesinde , daha ortada OSMANLI falan yok, dinlerinin ne olduğu bellisiz, ciddi bir kaynak yetersizliği de cabası.

KİMİNE göre aşiret kısmen Yahudi, kimine göre şaman.

PEKİ ey yazar, bu aşiret , ANADOLU kapılarına dayanmadan önce, nerelerdeydi, ne yapıyordu, nasıl yaşıyordu!!! HANGİ kaynaktan buldun da aktarıyorsun.

HAYIR mesele ne o ne de bu!

MESELE şuursuzca İslam amigoluğu ve buna abdülhamiti de VİTRİN olarak kullanmak…

O kadar.

NEYSE…  

Bugün 15 Mart sabahı , saat 01:30.

 Memleketim cennetten farksız!!! GEÇEN Pazar, akşamüstü o bomba sanki KUZEY KUTBUNDA PATLADI.SIRADAN , alelade işler bunlar. KASABALI insanlar gibi…

KASABALILIĞI sevmem.

 Zira son derece dar bir dünyanın içinde, yıllarca aynı kelimelerle  geviş getirip, dururlar.GÖRÜNMEYEN ufukları hayal ettiğinde suçlanırsın.

KASABALILIK bir sevgisizliktir benim gözümde.

AŞKSIZLIKTIR.

ÜRETİM yoktur kasabalının ufkunda, başkasının elindekine göz diker habire.AMA köylerde , yazıda ( yani tarlalarda ) kıyasıya çalışılır , doğyala mücadele edilir , ter akar da akar…

CİNAYETTİR zihinlerinin içindeki  gezinen  cümleler.

YUKARDA izah etmeye çalıştığımız “ alıntıları”, lütfen bugünlere uygulayınız ve  nasıl bir UFUKSUZLUK – DİNİ DİKTA-AŞAĞILIK KOMPLEKSİYLE kavrulan tekdüze daire içinde , KONUŞMAMAYA DÜŞÜNMEMEYE koşullandırılmaya İTTİRİLDİĞİMİZİ özellikle %50lik “” seçmen” tabanı anlasın diyeceğim amma…

PAMUK prenses uykusundan uyandı.

BİN senedir şişede uyuyan ALADDİNin CİNİ bile uyanıp, kafasını ŞİŞEDEN çıkardı…

GEL de gör ki, ANKARA da …

 

Ninnilerle…

Ölülerle tek bir adamın devletine doğru mu… 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
11. BÖLÜM

Tarih : 16.04.2024
Devamı...
 
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
11.1 BÖLÜM

Tarih : 7.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA