ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
KOCABUCAK HİKÂYELERİ 3 | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
KOCABUCAK HİKÂYELERİ 3

HAVUZUN KENARINDAKİ ADAM

2.Bölüm

Yoksa  dili çözülemeyen bir ifadenin gözlerinin ucunda durup, geçmişin ruhundan imdat beklemekteydi de, konağın insanları bunu anlayamıyorlarmıydı!

Bahçenin tam ortasındaki,yaşı geçmişin bilinmedik bir tarih kesitinde düğümlü duran , cilalı taştan havuz teknesi,nelere şahitdi ki!

Kimbilir , bu son durağında.

ADAM, sanki bahçenin yosun ve ezilmiş otlarının kokulandırdığı , kesme taş duvarlarının içinden gelen hararetle,ağır ağır çürümeden  ortaya salınan bir rayiha ile rûya dumanlarının içinden çıkagelmişti.

TOPRAĞIN , taş parçacıkları ve nemli kum artığı etinin içine yavaşça sokulan , eskimiş kundura tabanlarının  yerleşmesine,boynunu, görünmez bir yerleri rahatsız etmemek dileğiyle eğerek, ince , çocuksu bir tebessümle baktı.

AKLINA, Serez çarşısında , bir sabah ezanından önce,idam ilmeğine boynunu,güneşin taç yapraklı yüzünü görmek isteyen ,erkek bir kuğu gibi uzatan ,aşk izi sürücüsü ŞEYH BEDRETTİN geldi.

Ne ezberletmişti ustası!

Yalvar,yakar derslere kabulûnden hemen sonraydı,değil mi…

Buyur otur

Şeyhim

Samanyollarının ılık sedirine uzan

Uzun börklü ve sof

Yüzünü bizden yana döndür

Bize buğdayın ateşini

Gözlerin timârını

Ve hüznün varîdatını anlat

Elini elimize dokundurmadan(*)

Diyen bu büyük şiiri,onca ömrü muamma çilesi havuz teknesinin kenarına oturarak,kalbinden geçirdi.

(*) Bedrettin Üzerine Şiirler

Hilmi YAVUZ

ŞİİR bitmişti.

Niyeyse başı,anlamsızca üşüdü,titredi.ETRAFINA bakınmak istedi ;ceviz,hurma ve ıhlamur ağaçları,sanki birbirlerine daha sıkı sokuldular gibi geldi.

Bu yanaşma esnasında, ağaçların genç dalları,düzensiz ses çıtırdılarıyla kırılıp,ıslak yosunlarla yeşillenmiş toprağın etine , birbiri ardı sıra  düştüler.

KUMRULAR, tünedikleri dallarda,habire ayak değiştirirken, aniden ortaya çıkan bu adamdan duydukları endişeden olsa gerek, kanat kanada gelerek, bakışıp, guguklamaya başladılar.

AĞIR çoban kaputu gibi örtücü,bir de esrarengiz kokulu  bu dumanın içinden, süzülür gibi gelen adamın ömründe aşk, en büyük ûkdesiydi.Bu ûkdeden gelen gücün tesiriyle,elini hiç bırakmadığı aşk,yeniden ete kemiğe görünmek üzere,gerisin geriye gelmişti.

BEDRETTİN’in asıldığı sabah ezanı öncesi SEREZ,nasıl gecenin yağlı, karanlık bir urgan gibi cisimleşmesiyse,bu tuhaf akşamüstü de, bıkmadan beklenen bir aşkın,kumru,hurma dalı,nemli toprak,eskimekten yılmayan taş duvar gibi,beklediğine kendini sunmasıydı.

Bu akşamüstü,haniyse bu adam için kararıyordu.

Belkide hem evvel hem de âhir bir anlamın , kendisini, farkında olmadan ,ûkdelerinin içine fırlatıp,atmasından ibaretti.

BEDRETTİN’in asıldığı haberini alan 1. Mehmed’in ,sırtına esenlik dolu bir serinliğin , bir avuç yıldız gibi aniden gelip,oturması sanki.AŞKIN sorgusu,uzun uzadiye anlatılır;ha boynuna yağlı ve karanlık bir ilmek geçmiş , rûyaların uğruna, ha cennet parçası bir ırmak boyunda ,güneşin hergün sarı çamur suları parlata,parlata gelişi.

Hem sonra aşkın bîteviye yürek tıkırtılarına karşı koyacak mecali,kimsenin olmamıştı ki, adamın olsun.

O yüzden,yıllarca süren titremelerinin sözlerine dayanamayıp,havuzun başında soluğu almış,eskiden gönlüm gönlüm dediği bu bahçeye , şimdi yeniden gönül olmaya gelmişti.  

hüseyin_sungur_babası
İbrahim SUNGUR - 1930



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA