ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
DOMATES BİBER | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
DOMATES BİBER

PATLICAAAN

Domates biber patlıya’cam

 

Askeri bir helikopter düştü, bir dolu can öldü.Rütbeleri önemli değil,insan olmaları ilk ve son önemde benim için.

TOPLUMSAL ilişkiler ortamında yani “” sosyal medyada” kıyamet kopuyor, kırk kafadan kırkbir ses dökülüyor, kimisinden boca ediliyor sanal ortamlara.

ÜLKEMDE ,bir gurup insanın aklının ,arabın kendi arasındaki çıkar çekişmesinin,bize din diye dayatıldığı  ,örneğin UHUD savaşı gibi bir olayda, OKÇULARIN yerinin neden değiştiği ve bu surette mağlûbiyetin geldiği gereksizliğinde  ,habire patinaj yaptığını biliyorum.

Yani “O” adamların bedenleri 2017 yılında,lâkin zihinleri , halen 600lerde dolanıp duru…Ruh bilim bu ve benzer halleri,çok tehlikeli buluyor ve buna PARÇALANMA diyor.İki farklı gerçekle yaşamak.

ESKİ gerçek, 600lerin zamanı , haliyle, hiçbir zaman erişilmeyecek,erişilemeyecek bir menzil olması, o gerçeği yüceltenlerin ruh sağlığında, zamanla onarılması olanaksız TAHRİBATLARA yol açacak.

 

BU durum içindeki insanlar, ister istemez, ANLAMA ANLATMA KAVRAMA FARKINDA OLMA gibi , yaşama bakarken adeta zorunlu olan  araçları uygulamada ciddi sorun yaşayıp, arabayı devireceklerdir.

YANİ topluma, onarılmaz gedikler açacaklardır.

BUGÜN sağ-muhafazakâr seçmene baktığımızda, ortalamada gördüğümüz tavır olan , “” ÇALIYORLAR AMA YAPIYORLAR” sabitesinde, zaman durdurduğu için , durdurulmuş bir zaman ve bağ’ıntısındaki  zihnin, MARŞ dinamosunun çalışabilmesi, sanırım ATEŞLEME kömürlerinin değiştirilmesi ile sağlanabilecektir.

Bu donmuş sabitenin,daha da vahim ve kör altkatı, inandıkları din kitabındaki , HIRSIZLIK suçuna, dinlerinin öngördüğü cezayı biliyor olmalarıdır.

BUNA rağmen , “” çalıyorlar ama….”” cümlesinin,büyük bir şehvetle kullanılabilmesinin altkat körlüğünü,mutlaka bulmamız gerekir.

GALİBA, az ötede belirttiğimiz(( ZİHNİ ANLAMDA ))  ATEŞLEME kömürlerinin değiştirilmesi gereği, burada  KONUNUN can noktasını gösteriyor bize.

KARŞISINDAKİNİ sabırlı ve saygılı bir şekilde dinleyebilenlerin, birbirleri ile çok daha kolay empati ( karşılıklı anlama)  kurabildikleri, artık kesin ve keskin bir insani sonuçtur

 

Birbirimize anlatabilmek için ,zorunlu olan işimiz, anlatacağımızı iyi anlamış olabilmemizdir.

Bunun için de, OKUDUĞUMUZU anlayıp, anlamadığımız ,ölümcül derecede önemlidir.

ULUSLARARASI PISA(*) sonuçlarına bakacak olursak, OKUDUĞUMUZU anlayamıyoruz ya da anlamıyoruz.

 

(*)PISA olarak kısaltılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (İngilizceProgramme for International Student Assessment) adında Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından 1997'de geliştirilen uygulama uluslararası çapta üç yılda bir 15 yaşındaki öğrencilerin başarısını sınamaktadır.

PISA çalışmasının amacı eğitim yöntemlerinde standartlaştırmayı ve gelişmeyi arttırmakla birlikte dünyada okul çocuklarının başarısını karşılaştırmak ve test etmektir.

 

Okuduğunu anlamayanların , kendi tarihini yok sayıp, yerine ,   Arapların aralarındaki iktidar çatışmalarını DİN  ve tarih zannederek , zihnen kul köle olanların ,  DİN kavramının insanlığın yegâne kurtuluşu olmasında DONMUŞ akılların, o kadar zaman sonra neden KURTULUŞUN gerçekleşemediğini sormayı, haliyle düşünemeyenlerin , yarınların dünyasındaki yeri, ANCA ve ANCA , TOPTANCI hallerinde hamallık yahut “efendilerinin” çöplerini toplama olacaktır.

 

Buna en yakın aday ise , Müslüman toplumlardır.

 

Kusura bakmayın…

 

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
12. BÖLÜM

Tarih : 19.04.2024
Devamı...
 
 
TUTUNAMAMAK
12. BÖLÜM

Tarih : 17.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA