ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
TUTUNAMAMAK | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
TUTUNAMAMAK

5. BÖLÜM

TUTUNAMAMAK!

38.00

25.02.2024

Pazar

Akla kıymık sokmak ! Neyin nesi , değil mi ? Ağır,ağır yürüyelim bakalım .

Eleştirmen , sanırım , YAKUP KADRİ BEY’in , Müslümanlık üzerinden , YUNAN harbine katılmayan köylüyü eleştirmesine “bozuluyor” ve bunu da, BATI’nın ( hangi BATI ), DOĞUYU ,müslümanlığı görmek istediği  // ORYANTALİST // tarz ve tavırda tasvir etmesini eleştiriyor.

Şööyle bir arkamıza yaslanalım ve bakalım ELEŞTİRMEN haklı mı ,değil mi!

 

1/ ŞEVKET SÜREYYA BEY, düşün yaşamımızda , önemli bir kale burcudur . Yalnızca , SUYU ARAYAN ADAM eseri , bence , dünyaya bedeldir.Bu eserde , çok çok önemli iki bölüm vardır.

AYDEMİR, 1. Dünya savaşında , KAFKAS cephesinde subaydır .EDİRNE ,”” muallim mektebi “” mezunudur .

 Birgün  merak eder , neferlerinden bir kısmını soru/cevap yapmak istedim der. Allahınız kim , dininiz , kitabınız ne , siz kimsiniz şeklinde , değişik ama birbirini tamamlayabilecek sorular sorar.

Aldığı yanıtlar , ciğer yakan cinstendir . Kimse , ne olduğunu bilmemektedir , yanıtların sayfasını açıp , burda paylaşsam , sanırım , bir süre kendinize gelemezsiniz !

YAKUP KADRİ BEY, AYDEMİR’i okumuş mudur , bilmiyoruz . Ama , olağanüstü bir tesadüf , AYDEMİR’in canlı,kanlı yaşadığını , YAKUP KADRİ Bey , imgelem ( tahayyül ) gücüyle , bulabilmiştir.

MERAKLISINA : YABAN,ANKARA, SODOM VE GOMORE , okunması gerekli YKK romanlıdır.Benden yazması .

1.0.

Savaş ertesinde ,AYDEMİR rusyaya / SSCB / gider ve moskova üniversitesinde , EKONOMİ okur. Bu esnada , LENİN’i görür , BAKÛ – DOĞU HALKLARI KURULTAYINA katılır , kurultayda ,  ENVER PAŞA’nın , zihni sefaletine şahit olur , ancak konuşamaz , ama çok üzüldüğünü belirtir.

Memlekete döner , 26 ya da 27’de , “”komünistlikten”” tutuklanır ,AFYON cezaevine gönderilir.Ranza komşusu , AFYONLU bir yurdum insanı , RENÇBERDİR. Savaşta , ingilize esir düşmüş , İngiliz bunları,hindistana götürmüş. “ Beyim , gâvur ,bana habire verdi odunu , verdi odunu “ deyince , AYDEMİR’in içi acır ve sorar!

Niye habire dayak yedin !

Yanıt : NE BİLEYİM EFENDİ , ESİR KAMPINDAN BAKINCA , KARŞIDAKİ DEPELERİ , MELMEKET SANIR , FIRSATINI BULDUM MU , KÖYE GİDEYİM DİYE KAÇARDIM. Her seferinde de yakalndım , yedim odunu…

Sanırım , içinde biraz olsun mantık – merhamet – akıl olan insan , “ANADOLU’nun kavruk insan ortalamasının “, açık , apaçık fotoğrafını görür ve ciğerinden ağlar .

Ve bunu görmeyenlerin , görmek istemeyenlerin , bugün , bu ülkeyi , ne hale sürüklediklerini farketmek , karşı koymak , bir İNSANLIK borcudur.

Ne ideoloji , ne din ne de iman meselesidir. Yalnızca , bir İNSAN olma / olamama ya da olmama sorunudur.

 

2 / GAZETECİ ,yazar ağabeyimiz ORHAN KARAVELİ, Ankaralı’dır. Okumaya doyamadığım kitabı “ BİR ANKARA AİLESİ”, ki kendi ailesinin geçmişidir , bir ANI KLASİĞİ sayılmalıdır.

Bu kitapta , annesinden sıklıkla dinlediği bir durumu , acıklı bir şekilde bize de aktarır.

“ OĞLUM , KEMAL PAŞA ,ANKARA’YA GELİNCEYE KADAR , KİMSE , BİZ TÜRKÜZ DEMEZDİ .HERKES MÜSLÜMANDI . KEMAL PAŞA SAYESİNDE , TÜRK OLDUĞUMUZU FARKETTİK VE ANLADIK”!

Şimdi insan , yaşama , dar bir çerçeveden bakınca , diğer tamamlayıcı renkleri , unsurları ihmal edince , kim olursa olsun ,  tuhaf , açık tribün taraftarı gibi , ya dinin bulanıklığı içinde derbeder olur ya da ideolojinin.   

 

 

 

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
13. BÖLÜM

Tarih : 25.04.2024
Devamı...
 
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA