ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
EKSİK OLMAYIN | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
EKSİK OLMAYIN

YAŞIYORUM , 6. BÖLÜM

6. BÖLÜM

 

“dünyada yapacak işim kalmadı. Sanırım gitme zamanı…

JAMES CONNOLY”…

 

 

 

Bize öğretmen olarak geldiğinde , kolejde , orta 1 de idik ; 67 / 68 . Sağlık bilgisi adında bir ders vardı o yıl . Biyoloji diyebilirim ve bana , çok ama çok zevkli gelmişti . Damarlar , organlarımız , sindirim sistemimiz falan . Elbette , dersin zevkli hale gelmesinde  , kitabımızın da , büyük payı vardı ; hemen hemen hepsi , dikkatlice çizilmiş , kara kalem ve sulu boya resimler .

Yani , bizim DEVLET okullarında okutulan , asık suratlı ,öğrenciyi dersten soğutan ,uzaklaştıran FEN bilgisi kitaplarının aksine , güler yüzlü , sıcak , davetkâr KİTAPLAR… Hele hele bir İLKYARDIM dersi vardı ki , cep kitabı  boyutlu , gri ,hatta üzerinde haç(!) işareti olan . Yalnız bu ders için , sanırım , amerikalı bir revir hemşiresi getirilmişti . Bu ders , SAĞLIK BİLGİSİNDEN ayrı tutulur fakat sınav sonuçları , birlikte değerlendirilirdi . Ne hemşireydi yarabbim , kaidemizden , yıl boyunca sınavlarda , kan aldı hatun . Fakat sonraki yaşamımda , bu İLK YARDIM DERSİNİN ,geçirdiğim TRAFİK KAZALARINDA , çok ama çok yararını gördüm .

Hadi , tekrardan CONNOLY’ye dönelim .

 CONNOLY , kısaca , 25,26 yaşlarında , dehşet yakışıklı , lisede iken , sığır çobanlığı yapmış bir kovboydu . Kimi zaman derslere , PEKOS BILL ( O yılların Amerikan çizgi roman kahramanı .Sonra öğreniyoruz ki , gerçekte böyle bir kişi varolmuş Amerikan tarihinde ) benzeri kıyafetlerle gelirdi .

Amerikadan kaçmasam , beni de askere alıp , VİETNAM’a göndereceklerdi derdi . Gözümü bir açtım , Viyana Üni., doğa bilimleri , biyoloji bölümündeyim . Ne işim var benim Vietnam’da ,savaşda … USA( abd ) ne diye VİETNAM’da savaşır ki diye , eleştirirdi ülkesini . Hadi sen , bugün tut , ne işimiz vardı KOREDE vs de bakalım bu topraklarda . Anında terörist yahut vatan hainisin . Toplu HİPNOZ budur işte .

Connoly’den ( Kanıli diye okunur ) , kendi payıma çok şey öğrendim , o ufacık yaşımda … Bazan dersi unutur , değişik evrenlere dalar , kimi arkadaşlarmız da , fırsat bu fırsat deyip , “ amiral battı” oynarlardı . Hoca görür , anlar , fakat gürültü etmedikleri sürece , hiçbir uyarıda bulunmazdı . Dengeye bakın .

Yıllar sonra farkediyorum ki , HOCA , bizi , küçük , sevimli darbelerle , “ yüksek fiziğe “ itmiş . Örneğin ,tüm canlı cansız varlıkların , insan dahil , molekül yapılarının bir dönüş hızı olduğunu anlatmasını , dün gibi anımsıyorum . Ardından anlattıklarını aktarmayayım , sanırım beyniniz yanabilir .

Öğrenmenin birinci temel şartının , SORU sormaktan korkmamak olduğu , doğru soruların , doğru yanıtların kanıtlarını taşıdığını söylerdi .

En dehşetli sözü de: EN SAÇMA SORUYU BİLE SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN . YETER Kİ SAÇMA SAPAN BİR ŞEY YAPMAYIN . SAÇMA SORULAR , SAÇMA SAPAN EYLEMLERE KIYASLA , ÇOK DAHA KOLAY ÇÖZÜME KAVUŞTURULUR  “derdi” !

Daha önceki bölümlerde , sizlere , meşhur RESİMLİ BİLGİ olayından söz etmiştim .Beni  okumaya ,merak etmeye , bilginin peşinden koşmaya tahrik eden , belkide  ETTİREN , dehşet ansiklopedi .Şimdi bunun üstüne ,CONNOLY’yi , uzay – fizik – bilinmezlik – vs de  koyun .Bu 13,14 yaşındaki , parlak kumral saçlı , meraklı sıpa , ne halt etsin .Zaten liseyi bitirdiğim yıl ,1974 , ertesinde üniversiteye gitmeyeceğim için , evdeki odamı ,tamamen “ acaip “ kitaplara ayırmış , sabahlara kadar okuma yaparak , adeta garip , kendine özge bir mahpusluk tasarlamıştım kendime . O yaşta okuduğum iki müslüman din adamının adlarını unutamam ; ABDÜLKADİR GEYLANİ ve MUHİDDİN ARABÎ…Otuz yıl kadar önce de , nerden  nasıl estiyse , GEYLANİ’nin , “ fütühul gayb” eserine yazıldım . Türkçesi , gaybın / bilinmezin fethi , öğrenilmesi . Kısaca , temeliniz yoksa , sakın ola ki , biz burda yazdık diye , kitaba DALMAYIN …SAKIN… Buraya dönmek üzere , esas hattımıza gidiyoruz .

CONNOLY , maalesef ,okulumuzda bir yıl kaldı . Aynı  yıl , ing okuma dersimize , JOHN SNYDER diye , genç bir bilge geliyor(du) ve ben onu da size , takip eden bölümlerde , mutlaka tanıtmak istiyorum . İlginçtir , bizim koleje gelen papaz hocalarımızın hiç biri , amerikaya döndükten sonra , bir defa olsun TARSUS’a , okulu ziyarete gelmemişlerdir. Aksine , din dışı olanlar , CONNOLY ve SNYDER geldiler kardeşim , hem de kaç kez . İlginç değil mi !

Bundan bir süre önceydi ; 3 yıl , 5 yıl falan olmalı .

CONNOLY , bir demet fotoğraf paylaşmıştı . Acaip işler ; azgın sularda kürek çekmek , boz bulanık sarı renkli , kıvamlı çamurların içinde güreş tutmak falan .Önce hiçbir şey anlamadık . Hoca, yaşı yetmişi aşmıştı .Acaba bir bunalıma falan mı girdi diye düşünmedik değil .

Derken , amerikadaki hocamız SNYDER’dan ( SINAYDIR ) bir bildirim aldık . Connoly , bir mektup yazmış ve demiş ki:

Türlü çeşit ,kabul edilebilir insani zevki denedim ,uyguladım . Normal seks ilişkileri dahil . Eşşekler gibi çalıştım , eşim ve bana , misli misli yetecek , para da kazandım . Bu gezegende ne aradığımı , neden varolduğumu bir türlü anlamadım .

Unutmayınız ki , HOCA , canlı bilimi (  biyoloji ) öğretmeni idi .

Eşini , annesine gönderiyor , mektubu ,salonun ortasındaki masaya bırakıyor , garajına giriyor , arabanın egzozundan bir hortumu , koltuklarına uzatıyor , iyice izole ediyor arabayı .

Tam dolu  depolu aracını çalıştırıyor .

İçeriye dolan KARBON MONOKSİT gazını içine çekerek , ağır ağır …

İşte bu kadar öykümüz .



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
13. BÖLÜM

Tarih : 25.04.2024
Devamı...
 
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA