ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
TUTUNAMAMAK | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
TUTUNAMAMAK

9. BÖLÜM

YENİ TANRILAR ZAMANI…

  1.  

 

 

1969/ 70 okul döneminde , Amerikan kolejinde orta 3’de okurken , sanırım okulun ilk “orta kısım” duvar gazetesini çıkaran bendim : KARŞI idi gazetemin adı . Yıllar sonra , Orhan Kemal’in babası , hukukçu ABDÜLKADİR KEMALİ Bey’in , Adana’da , 1930 yıllarında “neşrettiği” ( yayınlamak,çıkarmak ) AHALİ adlı gazetesinin de , tastamam benim KARŞI duvar gazetem ile ciddi bir “ruh benzerliği” olduğunu okuduğumda , bıyık altından gülmüş , “Bak sen şu işe “ demiştim .

Yıllar sonra , üniversite öğrencisi iken , 1975 - 1981 , şairlik “girdabının” içinde , yanımı yönümü bulmaya çalışırken , rahmetli EMİL GALİP SANDALCI sayesinde , Cumhuriyet gazetesinin “ solculuğuna “ karşı çıkartılan , DEMOKRAT gazetesinde , ufak tefek , kenar köşe yazıları yazmaya başladığımda , bu işin yani YAZI yazmanın , nasıl sihirli bir dünya olduğunu , anlamaya başlamıştım . Odur , budur kalem elimden düşmedi , düşmeyecek de .

Ama , ama , BELLEĞİMDE birikmiş , yazılmayı bekleyen yığınla satır başı var ; ANI – FİKİR – TESPİT vs …

İNSANSOYU , unutmayınız ki , yüzlerce yıl , SÜRÜ halinde yaşamıştır , yaşamaktadır ve yaşayacaktır . Aksi olsaydı yani SÜRÜ halinde yaşamayıp , birey halinde , kendiyle barışık ,kendine dönük , diğer kardeşleriyle(!) huzur ve dayanışma içinde olmayı “ AKLEDEBİLSEYDİ” , dünya , acaba , bugünkü gibi olabilir miydi !

Örneğin , 20. yy başlarında , RUS ihtilalini yaptınız . Kimse bana , sosyalist-komünist ihtilal / devrim falan demesin , ağzının üstüne “ şaplağı “ yer . Marks’ın , “ dünyanın bütün işçileri birleşin “ KAHVE falı ,boşa çıktı , ne o ,çıkmadı mı !

Bilmem kaç yıllarında , ben allahtan vahiy aldım ,son peygamberim diye birisi çıktı ortaya ; kureyş adlı bir kabileden , muhammed adlı bir kişi . Odur budur , orta doğu coğrafyası , kan deryası . 1400 yıldır kan akmıyor mu bu coğrafyada . Yalnızca PETROLE bağlamayın akan kanı !

Meryem adında bir kadın , NAZARET adlı bir kasabada , bir çocuk doğurdu . Bir türlü anlayamadığım , şu MİLADİ takvim ile “” SIFIR “ DEDİLER ve tarihi/takvimi başlatıp , doğan çocuğa da CHRIS , İSA dediler ve allahın oğlu sıfatını verdiler .

  •  

Peki sonra no’ldu!

Ortalık yine KAN GÖLÜ…

Şimdi bir parmak kalkıp , efendim o işler ,insanın cahilliği , KUTSAL KİTAPLAR ,dinler sorumlu değildir der !

Yok öyle yağma , hem herşeye gücü yeten bir tanrınız olacak , hem de ortalık kan gölü iken , “ mevzuya takılmayıp “ , akşam serinliğinde kahvesini içip , cıgarasını tüttürecek .

Buna da lafı var “müminlerin” ve kabahatları ,zaten yaptıkları itirazın içinde saklı : efendim allah,( özellikle müslümanların allahı ) bilerek , kabahatlıları cezalandırmıyor , bekliyormuş . Çünkü bir cezalandırmaya başlarsa , yeryüzünde kabahat işlememiş , insan kalmaz ,hepsi de “infaz edilirmiş .

İşte bu kadaaaar . Demekki yazılanlar ,çizilenler , söylenenler os……ttan teyyare ki , ortalık KAN GÖLÜ.

Demekki “ ben , yeryüzünde bir halife yaratacam “ sözü , davulcu yellenmesi . Halife nedir ! Türkçesi KALFA yani ustanın yardımcısı . Usta’nın her an yerine bakacak olan kimse . O halde sen de kanlı manlı birisin ki , “yarattığın” halife de , yüzlerce yıldır KANA doymadı . Hani usta- kalfa ilişkisi yani.

Demekki insan denilen o yaratık , ibrahimden - MUSA denilen çobandan beri , bir işe yaramamış ,cinayet işlemekten başka .Bu arada “” Tarihde , o kadar çok MUSA var ki”” , hayret edersiniz .Döndük ,geldik 20. Yüz yılaaaa…

1917 rus ihtilali . 2. Dünya harbi , faşizm öcüsüyle , bütün doğu AVRUPA , rus çizmesi altında . Bunun adı da , “” demokratik halk cumhuriyeti”!!!!!!

Vay , vay ,vayyy… Ne demokrasiymiş bre … Sonra , MAO ZEDUNG diye bir köylü , ortaya çıktı , ÇİN SOSYALİZMİ dedi ve ortalık gene KANA BULANDI .

Bütün ÇİN ,garson gibi ,tek tip giyindi , her sabah ,dağda-taşta-çalıda-çırpıda-ovada – bayırda-yokuşta , MAO ‘nun “kutsal kitabını” okuyarak ,güne başladı . İşte sosyalizmin “ allahı” !

Kuzey KARADENİZ kıyılarında , yığınla yazlık var(dı) ve bşunlara RUSÇA , DAŞA derlerdi . Ortalama “ Sovyet” yurttaşları , değil bu DAŞALAR’da kalabilmek , yanına bile yaklaşamazlardı .

80 küsür tane , SOVYET komünist parti , POLİT BÜRO yani merkez “karar “ yönetim kurulu ( severiiiim ) üyesi , burda yer içer , sı…..ar , votka komasına girerdi . Bugün MENZİL tarikatının “ torununun “ LONDRA’da ,keyf çattığı , cübbelinin dam üstünde saksağan türküsü çığırdığı gibi .

  •  

Peki sonra no’ldu …

No’lacak , yine NATO kafa NATO mermersiniz .

Lise yıllarımdan beri , “ devrimci” türküler dinlerim .

Devrimci Türküler ; ne denli çekici , ışıltılı , gökyüzünü gezdirebilen bir “ sıfat tamlaması”!

Hatta romancı KEMAL TAHİR , imparatorluk döneminde , birey mülkiyeti olmadığı için , ülkemizin , “ batıya” oranla , daha kolay SOSYALİZME geçebileceğini savlamıştı da , YALÇIN KÜÇÜK , “ ebu cahil kemal tahir “ diye yazdığında , hayli sinirlenmiştik . Yıllar içinde , az bile yazdığını yaşayıp , görecektik .

Şimdilik , kafanızı daha fazla sıkmayayım , ikinci bölümde görüşmek üzere…

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
TUTUNAMAMAK
13. BÖLÜM

Tarih : 25.04.2024
Devamı...
 
 
EKSİK OLMAYIN YAŞIYORUM
13. BÖLÜM

Tarih : 20.04.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
5. BÖLÜM

Tarih : 25.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA