ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
EKSİK OLMAYIN | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
EKSİK OLMAYIN

YAŞIYORUM 18

EKSİK OLMAYIN

Yaşıyorum …

18.00

 

Bozkurt ve ötesi…

 

Kitap okumaya başladığımda, kuşağımdaki bir çok insan gibi , ben de , ABDULLAH ZİYA KOZANOĞLU , BEKİR BÜYÜKARKIN , ATSIZ  gibi kalemlerin ; BİR SEL GİBİ – KIZIL KADIRGA – TÜRK KORSANLARI- BOZKURTLAR ölüyor, diriliyor, olmadı dönüyor adlı eserlerini , 10,12 yaşımızdaki kafayla , sular seller gibi okudum.

Kesinlikle pişman değilim . İyiki de okumuşum . Bu tür hafif eserler , keyfi olana , ciddi bir okuma alışkanlığı kazandırırlar . Ben de öyle olmuştu .

Babamın , onca okuma keyfine karşın ,  hiç tutamağı olmayan bir “ osmanlı” sevgisi vardı . Varsa yoksa osmanlı . Buna rağmen , bir türlü bitiremediği , değerli bir çalışması da  vardı : OSMANLI HANEDANINDA, KARDEŞ KATLİ …

Yaklaşık 300 sayfa idi . Ne yazıkki , eski TÜRKÇE ile soldan sağa yazdığı için , deşifre edememiştik . Arşivde , bir yerde duruyordur TARSUS’ta.

Yeni bir çağın eşiğinde miyiz!

Yoksa dünya , normal gidişatının içinde olup, anormal gelişen TEKNO bilginin , mal üretimindeki muazzam şişmeleri sağlayarak ,  YANİ STOKLARIN eritilmesi konusunda , her türlü hile ve hurdanın , çekinmeden sahneye konularak , HALKLARIN , birbirlerine ,yapay olarak düşmanlıkları kaşınarak , o yüksek STOKLARIN , silah -iletişim araçları- gibi unsurların , yüksek miktarda satışlarının yapılmasının , önlenemez DİREKLERARASI tiyatrosunu mu yaşıyoruz !

Bu tiyatroya , bilerek ve bilmeyerek araç olmak da, ayrı bir kederdir. Bir topçu , BOZKURT işareti yaptı , herkes ona üşüştü. Tayyip Bey,ellerini oğuşturuyor ve  DİYORDUR Kİ ; BU KADAR ZALİMANE ZAMLARI YAPTIRDIĞIM ŞU HASSAS GÜNLERDE, MERİH ÇOCUK , BENİ İPTEN ALDI ,HEM VALLAHİ HEM BİLLAHİ .  
Merih’e , derhal , YÜKSEK TÜRK KÜLTÜR ödülü verilmeli diyecek, belkide  .Hani , her türlü MİLLİYETÇİLİĞİ ,ayaklarının altına alan adam    TAYYİP BEY.

Biz, işimize bakalım ve “ sağ” düşünce , var mı , yok mu , onu KURCALAYALIM…

MARKSIZM , ehil olmayan ,sahteci ellerde , dünyaya , 70 yıl kadar keder verdi ve özür dilemeden , ait olduğu yere yani 19.yüzyıla döndü.AMA ülkemizde , hâlâ bir avuç marjinal , “ hayır ölmedi, kalbimizde yaşıyor ve illa da yaşatılacak “ diye içlenmiyor değil .

SAĞ, dünyada , sonuçta bir hortlaktır .Uzun süre KİLİSE vergileriyle yaşamaya çalışmıştır .

EVRENSEL ( doğrusu KÜRESEL olmalıdır ) değerler bütünü değildir , hiçbir zaman da olmamıştır .

BİZE gelince : TÜRKİYE’de sağ , ıslahatlların-tanzimatların-reformların-devrimlerin- ınkılâpların-zorla yetiştirip büyüttükleri bir dağ bitkisi sevyesindedir .

ANADOLU’da , dere boylarında , kendiliğinden filizlenen kavaklar vardır . GÖLGESİNDEN başka , hiçbir işe yaramaz.

Sağ, solun karşıtıdır .

Sağ sapma ile namussuzluk , kafa kafaya berabere kalırlar .

Bunu açalım (mı) :

İNSANİ (AKLİ)  DEĞERLER/ETKİNLİKLER – İYİ VE GÜZEL – DOĞRU VE YARARLI – VERİMLİ gibi bütün “olumluların” zıddıdır “” sağ”!

İNSANIN canavarlaştığı , tarih dışına düştüğü , sevgisiz bir ALAN : kısaca FAŞİZİM.

Sağ’dan , hiçbir zaman kendisini tarif etmesini beklememelisiniz . Bu kanat ya cemaat liderinin adıdır, ya parti ADRESİDİR yani bir yanıyla , sahipsizliğe terkedilmiş , gelişigüzel bir “ insansızlık” alanı mı desek !

BURJUVAZİSİ-ARİSTOKRASİSİ- KİLİSESİ-SINIFSAL katmanları biçimlenmemiş , batıdakine benzer bir süreçten geçmemiş toplumumuzda, sağa , bir TAKIM ELBİSE biçmek , ham bir hayalden öte bir şey değildir.

Zira TÜRK SAĞI , salonlara giremeyen bir yapıda olup ,  son derece sığ ve basmakalıp bir sanat anlayışına sahip olarak , yalnızca “ TÜRK “ zaferlerini manzumeleştirerek , insanı evet İNSANI unutageldiler .

SAĞ, ülkemizde , hiçbir zaman bir AYDIN hareketi olmamıştır . Sağın “” fikir adamı “ modeli , BİLİNMEYENE DOĞRU CESURCA YELKEN AÇAN , KANNATLERİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR BİR OKUR YAZAR KİTLESİYLE UYUŞMADI,HİÇ BİR ZAMAN .

DEĞİŞMEYEN doğruları , daha değişik yorumlamak , sağ fikir adamı olmak için yeterliydi.

SAĞ, yeni doğrular aramaz.

Onun doğruları vardır , bütün sorun , bu doğrulardan ŞÜPHE EDENLERİN, ikna edilmemesinden doğmaktadır .

15 yaşımdan beri okuyarak , bugünlere getirdiğim , birikimlerimden bir demet .



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
ÖZET OLARAK TÜRKİYE
15. BÖLÜM

Tarih : 19.08.2024
Devamı...
 
 
ÖZET OLARAK TÜRKİYE
13.BÖLÜM

Tarih : 18.08.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

ÖZET OLARAK
TÜRKİYE / SONBAHAR 1

Tarih : 21.10.2024 |
Devamı...

 

ÖZET OLARAK TÜRKİYE
8. KISIM

Tarih : 1.08.2024 |
Devamı...

 

ÖZET OLARAK TÜRKİYE
7. KISIM

Tarih : 31.07.2024 |
Devamı...

 

ÖZET OLARAK TÜRKİYE
6. KISIM

Tarih : 28.07.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA