ANASAYFA  |  ÖNERİ VE ŞİKAYET  |  İLETİŞİM

BİYOGRAFİ HABERLER MAKALELER GİYOTİN HAVUZU İLETİŞİM
TUTUNAMAMAK | HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi
  KADROMUZ
 
TUTUNAMAMAK

16. BÖLÜM

Tutunamamak

21.05.2024

54.00

Ustaşa ve ÇETNİKLER …………

1.

 

“bir zamanlar maziye bak , ne kadar şendik / mes’ud olmak emelimiz vardı “ diye yazmıştı OSMAN NİHAT AKIN BEY,namı diğer “ bay nihavent “, ölümsüz klarnetçilerimizden ŞÜKRÜ TUNAR BEY de , HÜZZAM makamında bestelemişti .

Sözün ve gönlün ehli olanlar der ki , “ Güneş batar , hüzzam doğar “! Ne demek mi bu ifade , tembellik etmeyin ,açın bakın lütfen . Azcık kaldırın kaidenizi .

Yıllar sonra , şarkıcı NAZAN ÖNCEL , “ kimseler aşık değil bu şehirde “ diye haykıracak , gerçekten de , kimseler bu özge şarkının değerini bilemeyeceklerdi .

NEDEN !

Çünkü , ( bana göre ) , 1946’daki , cehepe – amerika ortaklığı ile başlatılıp  , takiben demokrat parti ile de , sımsıkı gürbüzleştirilen bu “ birlik-beraberlik ruhunun” , PRF OKTAY SİNANOĞLU’nun , bana , MERSİN’de ,( 2002 SONBAHARI) , sahildeki özel sohbetimizde söylediği , “ küresel çaptaki bir “ görünmez EL “ marifeti olduğu ÖNERMESİ , BENCE  , halen devam etmektedir .

 İlk kadın AVUKATIMIZ , Süreyya AĞAOĞLU , “ BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ “ adlı , anı kitabının , 81. Sayfasının , 2. Paragrafında , şu görüşlere yer verir : TÜRKİYE’DE , BÜYÜK ŞEVKLE BAŞLANAN İŞLERİN , BAZEN KENDİ KENDİNE , BAZEN DE BAŞKALARININ TAZYİKİ İLE SÖNÜP GİTTİĞİNİ GÖRDÜM “ .

“AYNI KEDERİ , 27 MAYIS’TAN SONRA KATILDIĞIM YENİ TÜRKİYE PARTİSİNDE DE GÖRDÜM ( kurucu gn. Başkanı EKREM ALİCAN ‘dı )” .

Demekki toplumsal pisişik değerler itibariyle , ciddi bir tuhaflığımızın olduğunu düşünmemizde , yarar var diyebiliyorum .

Oktay HOCA , “” sosyal olayları , matematik önermelere dökebilirseniz , yanılma payınızı çok azaltırsınız “ diyerek , SOHBETİNİ SÜRDÜRÜYORDU . Ben de , matematik önermelere nasıl dökebilirizin , pratik anlatımını sormuştum hocaya …

SOSYAL olayları , mutlaka tarihleyerek ,  dikkatlice tasnif edeceksiniz !

Benzerlerini altalta yazacaksınız .

Bunları , “SİYASİ” erkin demeçleri ile tokuşturacaksınız .

Ancak , sabırla direneceksiniz .

Usanıp , yarı yolda bırakıp gitmek yok .

Ortaya , iğrenç bir SOSYAL TABLONUN çıktığını , mutlaka göreceksiniz !

Şimdi :

EMPERYALİZM nedir  diye soralım !

Bizim şımarık solcuların tarif ettikleri gibi , ayrı , apayrı bir kişilik , özne değildir .

Bizzat İNSANIN , kuduz yanının kendisidir emperyalizm  . Emperyal bir “ güç “ , BİR GÜÇ odağı , yalnızca 3. Ülkeleri değil , bizzat , ÖNCE  kendi ülkesini sömürür . Bu itibarla , TÜRKİYE , halihazırda , YERLİ İŞBİRLİKÇİLER aracılığıyla , “ siyasi erk / tontonları / dini faşizm  “ SAC ayağı ile sömürülmektedir . Hatta buna sömürme değil , KEMİRME demek daha doğru olur sanırım .

1979 haziranında , sabahın 6’sında , günlük güneşlik bir YUGOSLAVYA sabahında , LJUBLJANA garında ,trenden indiğimde , çevredeki tüm KAFELERİN dopdolu olduğunu gördüğümde  , çok şaşırmıştım .

Komünist partisi ,gençlik örgütü üyesi arkadaşlar , şu şekilde izah etmişlerdi …2. Dünya harbinde , alman işgali / kıralcıların faşizmi / almanlarla işbirliği halindeki Hırvat USTAŞA ve sırp ÇETNİK’LERLE , devrimci güçler / TITO ve arkadaşları / savaşırken , bir sabah , neredeyse bütün fabrika ve büyük toprak sahiplerinin ,ülkeyi terkettiği görüldü . O ana kadar , fabrikalarda işçi ve tarlalarda RENÇBER olarak çalışan atalarımız , iş başa düştü deyip , hem büro çalışanı  hem de imalat ve çiftçilikte ter dökmeye başladılar . ÖZ YÖNETİM , bu şekilde düşünüldü ve sabahları , çok erken kalkmaya başlandı “ demişlerdi “!

Şimdi , ÖZELLİKLE , son 10 yıldır YAPILAGELENLERİN bir emarını çektiğimizde , ülke çapında , USTAŞA ve ÇETNİK öbeklerinin (!?) olduğunu görebiliyoruz .

Şimdilik bu kadar deyip , sizleri , memleketi DÜŞÜNMEYE davet ediyoruz …

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu Habere Henüz Yorum Yapılmamış..!



 
 HABERLER
 
ÖZET OLARAK TÜRKİYE 3
ŞİİR VE TÜRK ŞİİRİ

Tarih : 25.07.2024
Devamı...
 
 
CAN KIRIKLARI
4. KISIM

Tarih : 23.07.2024
Devamı...
 
 
 
 MAKALELER
 
BİR EMİNE ROMANI
İÇ DÜNYA ÖYKÜSÜ

Tarih : 10.01.2024
Devamı...
 
 
sonbahara merhaba
candan ve gönülden

Tarih : 14.10.2023
Devamı...
 
 
 
 GİYOTİN HAVUZU
 

BAYRAM
KİMİN OLA Kİ...

Tarih : 23.06.2024 |
Devamı...

 

2. BUYRUN
DEMEKKİ NEYMİŞ

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
7. BÖLÜM

Tarih : 27.02.2024 |
Devamı...

 

TUTUNAMAMAK
6. BÖLÜM

Tarih : 26.02.2024 |
Devamı...

 


 
 

 
 
ANASAYFA BİYOGRAFİ SIK KULLANILANLARA EKLE GİZLİLİK İLKELERİ İLETİŞİM


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.

HÜSEYİN SUNGUR | Resmi Web Sitesi | huseyinsungur.com © Copyright 2015-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA